Cupcakes,Tapas,Cocktails,Airwaves&Northern light!
Door: britthupkens
Blijf op de hoogte en volg Britt
16 Oktober 2011 | IJsland, Reykjavik
Ik heb al een tijdje niks meer geschreven, en heb daarom dus ook genoeg om te vertellen. De tijd gaat nu ook al erg snel, we hebben veel gedaan de afgelopen dagen!
Ik was gebleven bij vorige week vrijdag! Ik ben toen samen met Floor nog even naar cafe Paris gegaan, om iets te gaan drinken. Zaterdag zijn we gaan winkelen hier in het centrum zelf, zijn erg leuke winkeltjes allemaal, maar ook wel erg duur, dus niet veel gekocht, maar wel leuke middag gehad. Daarna hebben we cupcakes gebakken, wel in 2 pogingen, aangezien we de eerste keer met baksoda i.p.v. bakpoeder hadden gebakken, waardoor er een soort van ontploffing in de oven gebeurde (zie foto’s). ’s Avonds zijn we gaan uiteten bij een tapasrestaurant, om te vieren dat we al op de helft zijn van onze tijd hier! Zondag hebben we niet zo heel veel gedaan, behalve wat gezwommen en gerelaxed.
Afgelopen week had ik weer een weekje colorectaal in het ziekenhuis. Eigenlijk maar weinig spannends meegemaakt. Bijna alle operaties had ik al minstens één keer gezien, maar heb wel weer wat meer mogen assisteren! Woensdag zelfs bijna hele dag geassisteerd, wat op een gegeven moment toch erg vermoeiend gaat worden (ik begrijp nog steeds niet hoe chirurgen, zonder te eten en te drinken (nou ja, we kregen halverwege een glaasje jus d’orange via een rietje), zo geconcentreerd kunnen blijven werken :P). Vrijdag hebben we nog meeting gehad met onze tutor. Moesten casus presenteren, maar veel meer hoeven we hier ook niet te doen, dus dat is wel prima.
Donderdagmiddag ben ik samen met Floor en Helle (Noors meisje) naar een optreden geweest van een bandje. Hier in Reykjavik is op dit moment namelijk Iceland Airwaves. Een supergroot festival met allemaal optredens van bandjes uit Ijsland, Scandinavie, Canada en zelfs een bandje uit Nederland (de Staat). Behalve het gewone programma, waar je een duur kaartje voor moet kopen, en wat al was uitverkocht voordat wij uberhaupt aankwamen in IJsland, is er ook een off-venue programma, waar in verschillende cafeetjes of in tentjes buiten bandjes komen optreden, en waar je dus gratis naar toe kunt! Erg leuk! We zijn die middag naar een superleuk Ijslands bandje gaan kijken (Pascal Pinot).
Vrijdagavond hadden een aantal meisjes (allemaal 4ejaars coassistenten) ons uitgenodigd voor een cocktailparty bij een van de meisjes thuis! Het was echt een heel gezellige avond, met veel cocktails, maar weinig alcohol (blijkbaar toch genoeg om IJslanders aangeschoten te krijgen), en heel veel cupcakes en ander lekkers. Toen we rond half 2 naar huis liepen ’s nachts hebben we eindelijk het Noorderlicht gezien. Het is echt supermooi, en gewoon heel erg raar om te zien. En het veranderd echt voortdurend! Wel echt fijn dat we het eindelijk hebben kunnen zien. Het was nu groen, en in oktober (nu dus normaal) wordt het langzaam paars, dus dat willen we ook nog wel graag eens zien.
Zaterdagmiddag zijn we eerst weer naar café Paris gegaan. Daarna zijn we nog naar een aantal Canadese bandjes gaan kijken. We besloten om toen ook maar in dat cafeetje waar we naar de bandjes aan het kijken waren, te gaan eten :), dus dat was ook wel weer lekker! Het is nu ook ontzettend druk in de stad. Heel veel toeristen, ook veel Nederlandse mensen. Je hoort op verschillende plaatsen mensen Nederlands praten (nou ja, ik hoor het blijkbaar nooit, maar volgens mij heb ik mijn gehoor gedeeltelijk uitgeschakeld, aangezien ik al dat IJslands niet meer kan aanhoren :P).
Vandaag zijn we naar Viðey geweest, een klein eilandje vlak voor de kust van Reykjavik. “Viðey is het restant van een uitgedoofde vulkaan die circa 2 miljoen jaar geleden voor het laatst actief was. Sindsdien is het weg geërodeerd en na het verdwijnen van het ijs na de laatste ijstijd ongeveer 9000 jaar geleden bleef het huidige eiland achter.” (sorry ik citeer wikipedia even). Het is een klein eilandje, met twee huizen en een kerkje en de ‘Imagine Peace Tower’ een lichttoren, die ’s nachts brandt van de geboortedag tot de sterfdag van John Lennon. Het is gemaakt door Yoko Ono. Op het eilandje hebben we voornamelijk wat rondgelopen en heel veel foto’s gemaakt. Vanaf het eilandje had je nog beter zicht op de bergen, die je vanuit heel Reykjavik kunt zien, en waar ondertussen al sneeuw op gevallen is.
We gaan vandaag niet meer heel veel doen, behalve lekker relaxen. Morgen wordt het weer vroeg opstaan, want we moeten weer naar het ziekenhuis dat iets buiten het centrum ligt. Komende week heb ik Orthopedische chirurgie, eindelijk eens iets anders dan al dat Algemene van de afgelopen vier weken!
Tot snel! Kus
16 Oktober 2011 - 17:19
Robin:
Hey Britt!
Klinkt allemaal weer prima. Nu je over de helft bent zal de tijd snel gaan. Vieren dat je op de helft bent? Je zou bijna gaan denken dat je voor straf op dat eiland bent neergezet.. :P Het noorderlicht zien, dat staat ook nog op mijn verlanglijstje, lijkt me echt HEEL mooi!
Hoe vond je het optreden van De Staat? Of heb je die uiteindelijk dus niet gezien? Ik heb ze hier in Maastricht gezien, maar vond ze niet super live..
Nou, jij vermaakt je nog wel daar de komende tijd. Steeds meer doen bij de operaties, een kleine chirurg maakt haar opmars!
Veel plezier nog!
Xx
Robin -
16 Oktober 2011 - 19:01
Siem :
Britta! Wat help je mij van zover.... ik moet namelijk nog een half uur wachten op n station en zit zowat te bevriezen hier, dus wat afleiding kan geen kwaad! Krijgen jullie al korting in Paris?! Fijn dat je morgen aan wat anders begint! Misschien krijg je op die afdeling cappuccino in plaats van sap met n rietje;) haha.
Door mijn trage internet op mn telefoon en koude vingers, ben ik ondertussen een half uur verder en is de trein in zicht...... bedankt dus :);) Enne.... 'proost' vanaf nu maar elke dag op je verblijf daar ;) Voor je 't weet...... Poen!! xxx -
16 Oktober 2011 - 22:59
Lot:
Lieve Britt!!!
Superleuk verhaaltje weer! Klinkt echt superleuk wat jullie allemaal doen, en dat noorderlicht lijkt me echt mooi om een keer te zien! Supergrappig de Staat in Ijsland:p
Geniet er nog van leeve!
Kus Lot
Oh en ik vind dat we als we weer allemaal in Maastricht zijn ook maar een keertje van die cupcakes moeten maken, t water loopt me in de mond als ik je foto's zie ;) -
18 Oktober 2011 - 07:28
Lilian:
Britt! wat een leuk verhaaltje weer, zie alleen maar lekker eten en mooie omgevingen voorbij komen.. superleuk ook dat jullie van het festival konden meegenieten :) Geniet nog even van de laatste weken.. en ik ben het eens met lotte dat we die cupcakes hier ook eens moeten maken!
xx -
19 Oktober 2011 - 15:18
Lars:
Haa Brittje;
Allereerst, nogmaals bedankt veur dien felicitatie helemoal vanoet Ijsland :D! Doaneve mot ich toch even vermelden dat ich waal bijzonder sjloes op dich bin das se 't Noorderlicht hubs moage aansjouwe! Ich hub veurig joar 'n aantal foto's gezeen van get Amerikaanse vrung die dat verschijnsel oh van dichtbij heie kinne biewone... fantastisch!!
Amuseer dich nog en tot 't volgende versjlaag! ;) x -
24 Oktober 2011 - 18:47
Felice:
Heeey Britt! Ik zag net Ijsland op tv en toen moest ik aan jouw denken... Dus ben je blog gaan opzoeken op internet! GEVONDEN! Wat leuk om te lezen dat je het er zo naar je zin hebt! Ook genoeg muziek nog tijdens de 'werk' uurtjes door;) NICE!! Net ff je foto's gekeken:) Wat is het daar mooi hey! geniet er nog maar lekker van!:) xxx Felice