Eerste paar dagen in Reykjavik! - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Britt Hupkens - WaarBenJij.nu Eerste paar dagen in Reykjavik! - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Britt Hupkens - WaarBenJij.nu

Eerste paar dagen in Reykjavik!

Door: britthupkens

Blijf op de hoogte en volg Britt

04 September 2011 | IJsland, Reykjavik

Hey allemaal!

Hier is mijn eerste berichtje vanuit Reykjavik! Bedankt allemaal voor jullie smsjes, berichtjes, etc! Ik kan niet iedereen terug smsen, aangezien ik geen abo meer heb! Ben er net wel achter gekomen dat als ik in het appartement ben, kan whatsappen! Ik zal even over de afgelopen paar dagen iets vertellen!

Na woensdag een leuk feestje nog te hebben gehad en donderdag mijn verjaardag te hebben gevierd en vrijdag nog met allerlei mensen op het terras te hebben gezeten en mijn koffer te hebben ingepakt (natuurlijk te zwaar, maar niet hoeven bij te betalen!) zijn we zaterdagmorgen vroeg weggegaan naar Schiphol. Daar afgesproken met Marloes en met ongeveer een half uurtje vertraging een goede vlucht gehad naar Keflavik. Daar hebben we de bus gepakt naar het busstation in Reykjavik. In de bus gebeld met de huisbazin, kregen we te horen dat die niet wist dat we zaterdag al aan zouden komen, dus stress, stress, stress, maar uiteindelijk wel goed gekomen. Ze kwam ons ophalen op het busstation en heeft ons een kleine rondleiding al gegeven door het centrum van Reykjavik. Toen heeft ze ons naar het appartement gebracht, dat echt supermooi is (zie foto’s!). Toen ze weg was zijn we op zoek gegaan naar een winkel, maar die waren vrijwel allemaal dicht, behalve natuurlijk een hele dure, dus hebben we daar toch maar de nodige spullen gekocht. Terug in het appartement hebben we wat gegeten en onze koffers uitgepakt, en vrij vroeg gaan slapen, aangezien de reis toch vermoeiender was dat gedacht.

Vandaag zijn we al vroeg op gestaan voor een fietstour door Reykjavik. Het werd gegeven door een Duitse vrouw, die nu 8 jaar in Ijsland woont, aangezien ze hier haar man heeft leren kennen. We hebben heel veel van Reykjavik zo al gezien in een tochtje van ongeveer 2,5 uur. We zijn langs de universiteit gefietst, het ziekenhuis, de haven, the rock village (een gebiedje in het centrum, waar vroeger veel stenen lagen, vandaar de naam, maar tegenwoordig de stenen worden aangezien als de huizen van de elfen, dus niet mogen worden verplaatst – oke, ik ben nog niet helemaal overtuigd van het elfenverhaal, maar misschien moet dat nog komen), het parlementsgebouw (niet groter dan een normaal huis in Nederland), verschillende kerken, het concertgebouw (dat door de crisis nu pas af is!), en nog veel meer. Dit was erg leuk, tenminste een goede indruk van de stad gekregen. Daarna ben ik samen met Marloes iets gaan drinken in een cafeetje, en zijn we boodschappen gaan doen bij de goedkope supermarkt (Bonus), maar aangezien die wat verder weg ligt was het érg fijn dat we met 5 zware zakken terug moesten lopen. Daarna snel wat gegeten, en toen zijn we richting busstation gegaan om Floor op te halen, die vandaag is aangekomen in IJsland, en daar zijn we nu eigenlijk net pas van terug!

Morgen hebben we onze eerste dag in het ziekenhuis, dat ligt iets verder uit het centrum (er ligt er een dichtbij, 15 min lopen, en een 15 min met de bus), dus we gaan zo nog eens even uitzoeken hoe we daar moeten komen, en voor de rest word het een relaxavondje vanavond!

Ik houd jullie op de hoogte van mijn avonturen! Ik vind het leuk om ook iets van jullie te horen! Ik zal zsm ook wat foto’s posten of op wbj.nu of via facebook!

Bless!

• 04 September 2011 - 18:52

Etienne:

Haha, had je de rondleiding van de vrouw van Stefán? (Ursula ofzo?) Je kan bij hun ook vrij goedkoop fietsen huren, zeker een aanrader! ;) Goed om te horen dat het concergebouw 'al' af is, toen ik er was dachten ze dat dat nog een paar jaar ging duren...:P Veel plezier daar, het is geweldig!

• 04 September 2011 - 19:00

Lot:

jaaa Brittje je bent goed aangekomen!
    klinkt al superleuk wat jullie hebben gedaan! haha en de hele stad meteen al gezien op de fiets, je voelt je vast meteen thuis als hollander zijnde;)
    Heel veel succes morgen in t ziekenhuis op je eerste dagje als Chirurg Hupkens!
    liefsss Lot

• 04 September 2011 - 20:21

Julie:

Hee Brittje,

Wat fijn om te lezen dat alles daar al zo goed in orde is!
    Ik ga een dezer dagen voor je uitzoeken of er IJslandse 99-cent-shops zijn, dan hoef je niet meer naar de Bonus.

Ik ben benieuwd naar de foto's en de verhalen over je co-schappen!

Heeeeeel veel plezier daar en tot snel!

Xxx Julie Claessensarnodottir en groetjes van Timraevenjoson

• 04 September 2011 - 21:53

Britt Hupkens:

Oh ik ben nog iets helemaal vergeten! Krijg je op zo'n drukke dag :P! We zijn ook nog naar de Hallgrimskirkja geweest grote kerk hier, met mooi uitzicht!
    - Etienne: Ja was idd de vrouw van Stefan :)! Ursala! Was echt een leuke tour, en ze gaf idd al aan dat we er goedkoop fietsen konden huren, dus dat gaan we ook een van dezer dage ndoen! En ja het concertgebouw was vandaag precies 4mnd open, alleen nog steeds niet af van binnen, maar wel helemaal van buiten!

• 04 September 2011 - 22:18

Lot:

kon t niet laten om toch nog even te reageren nu je de foto's erop hebt gezet want wooooooww t is echt heeel mooi daar!! xx

• 05 September 2011 - 11:18

Lilian:

supervet Britt! en hartstikke mooi daar (en je appartement al helemaal :p) xx en heeeel veel succes!

• 05 September 2011 - 15:49

Marjolijn:

Haaihaai, ziet er heel erg leuk uit zeg, ben benieuwd hoe je/jullie eerste dagje was vandaag in het ziekenhuis! xxx

• 05 September 2011 - 17:39

Bjorn:

He Britt,

Fijn datste good bis aangekome !
    Het appartemint zuut dr inderdaad jel sjwan oet.
    Amuseer dich en maak meh veul foto's

groetjes

• 05 September 2011 - 17:44

Siem:

Girl! wat een mooi appartement!! Heb je geluk mee! Ben benieuwd hoe je eerste dagje was.. take care! x

• 06 September 2011 - 19:51

Laurie:

Heeee Britt!
    Fijn dat se good bis aangekomme in Iesland! :)
    Ich wunsj dich doa hjeal voal succes en plezeer en ich wach vol sjpanning op dien volgende versjlaag!
    xx Laurie

• 07 September 2011 - 15:27

Lars:

Haa Britt!
    Ideaal dat appartement! Doa zul se die 10 weake waal in vol houe :)
    Alvast heel veul succes mit het zeuke noa elfen de komende weake! Vr zeen de foto's waal verschiene! x

• 10 September 2011 - 08:45

Finn:

Wow britt, ger hub eg ein masterappartement....en wat zeen die foto's dr idyllisch oet, ich wil auch noa iesland!! (t liek zelfs dat t lekker weir is, meh aan de temperatuur te zeen is dat toch neet gans war :p)
    Bin benuut noa t volgende verhoal!
    xxxxxxxxx

• 12 September 2011 - 17:18

Math:

Foto's zijn mooi. Ik zie er meer zon op dan ik hier in Nederland heb gezien nadat we terug zijn van vakantie. Verslag is leuk. Ga nu het volgende stuk lezen.

tot de volgende reactie,
    je knapste oom